Keurmerk FairBreed®

Een Logische stap!




De stappen van Keurmerk FairBreed®



Wanneer u als fokker, houder of bemiddelaar van gezelschapsdieren geïnspireerd raakt door een duurzame gezelschapsdierenbranche en gelooft in de kracht van samenwerken en het over een andere boeg gooien, professioneel werkt, uw dieren netjes verzorgt en huisvest en daarnaast op een nette manier een dier fokt, en/of importeert dan kunt u zich bij ons aanmelden om deel te nemen.

De certificering bestaat uit de volgende stappen:


De inrichting

  • Aanmelden

    Stap 1

    U wilt graag mee doen? Daar zijn we als Stichting FairBreeding heel blij mee. Samen gaan we voor voor gezondere en socialere gezelschapsdieren; eerlijk en duurzaam gefokt.

    Het begint met u aan te melden voor deelname. Hiermee dient u een verzoek in om uw inrichting (kennel/catterie) te certificeren, en na het goed doorlopen van alle stappen het keurmerk FairBreed® op uw inrichting te mogen voeren.

  • Controle

    Stap 2

    Na uw aanmelding gaan we controleren of alles om deel te nemen in orde is. U ontvangt tevens van ons een offline fokkers programma met licentiecode wat deelbaar is met ons. U deelt uw gegevens uit het fokkersprogramma in een beveiligde omgeving.
    U ontvangt inlogcodes voor de fokkerspagina (keurmerkhouders) op de FairBreed site.
    Deze wordt pas zichtbaar voor bezoekers na certificering en goedkeuring. Bij stap 4.
    Er wordt verder beoordeeld of uw inrichting voldoet aan de eisen van de criteria.
    Tijdens deze audit wordt ook beoordeeld of uw inrichting gereed is voor de volgende stap.
    Het bezoek van de auditor.
    U ontvangt een samenvatting van de bevindingen en eventueel voorgestelde aanpassingen.
    Hierna kunt u zich aanmelden voor de audit.

  • Audit

    Stap 3

    Al uw gegevens zijn geïmplementeerd en klaar om getoetst te worden tegen de criteria.

    U wordt bezocht door de auditor voor de audit van uw inrichting.
    De auditors hebben een opleiding in de dierenbranche gevolgd net als U. Maar aangevuld met een opleiding kwaliteitsmanagement en een interne opleiding door de Stichting . Dit omdat dit een zeer specifiek nieuw vakgebied is.

    De audit is afhankelijk van de activiteiten van uw inrichting, het aantal dieren en het aantal medewerkers.
    De auditor bezoekt u om vast te stellen of in de praktijk de criteria op de juiste wijze worden toegepast.
    Als afsluiting van de audit volgt een rapport met daarin het resultaat, conclusie en eventuele aanbevelingen met betrekking tot de certificatie.
    Het werkt met een puntensysteem.

    Aanbevelingen om onze doelen voor de toekomst te behalen. Het dierenwelzijn binnen de gehele sector naar een hoger level te tillen.

    U kunt het helemaal perfect doen, maar dit geldt helaas nog niet voor allen in de branche actief zijnde.
    Met de eventuele aanbevelingen kan uw volgende audit weer beter score.

  • Certificering

    Stap 4

    Op basis van de resultaten van het onderzoek van de stappen 2 en 3 audit, wordt een certificeringsbesluit genomen betreffende de certificering van uw inrichting.

    U ontvangt hiervan schriftelijk bericht van de certificeerder. Het certificaat!

    En daarnaast ontvangt u naar eigen keuze een gevel en/of baliebordje zodat u naar buiten kunt uitstralen gecertificeerd te zijn.



De ouderdieren

  • Dierenarts

    Stap 1

    Als gecertificeerde inrichting heeft u een vaste dierenarts, waar u nauw mee samenwerkt. U gaat met uw dier naar deze dierenarts, voor een volledig onderzoek van het dier. Afhankelijk van het dier dat ter keuring wordt aangeboden zijn er mogelijk aanvullende onderzoeken nodig. Hier kan uw dierenarts u bij helpen.

  • Onderzoeken

    Stap 2

    Het mogelijk toekomstig ouderdier moet alle benodigde onderzoeken ondergaan, om in de toekomst als FairBreed ouderdier te worden erkend.
    Nadat alle onderzoeken zijn verricht worden deze gegevens met ons gedeeld.
    Deze gegevens kunnen worden gedeeld middels het formulier gezondheidsverklaring eventueel aangevuld met van belang zijnde gegevens.

  • Controle

    Stap 3

    We controleren of alles in orde is en of alle van belang zijnde gegevens met ons gedeeld zijn. U kunt uw dieren al vast op uw fokkerspagina inbrengen.

  • Certificeren

    stap 3

    Is alles akkoord dan ontvant u van ons het FairBreed oudercertificaat.
    We geven een akkoord en uw dier wordt zichtbaar op de pagina FairBreed ouderdieren.



De nakomelingen
  • Dierenarts

    Stap 1

    Op de leeftijd van ongeveer 6 weken wordt u bezocht door uw vaste dierenarts of u gaat naar de praktijk om de dieren aan te bieden voor een gezondheidsonderzoek.

  • Chippen en vaccineren

    Stap 2

    De dieren worden op deze leeftijd ook voorzien van een chip door een bevoegd chipper. Onze voorkeur gaat uit om deze chip te laten zetten door uw vaste dierenarts. Gelijktijdig met het gezondheidsonderzoek. U dierenarts voorziet de jonge dieren dan van de benodigde vaccinaties, chip en EU paspoort

  • Aanmelden databank

    Stap 3

    U meldt uw jonge dieren aan bij een databank.
    (In de nieuwe wetgeving meldt ook de bevoegd chipper, kan uw dierenarts zijn, bij de databank).

  • Aanmelden voor FairBreed certificaat

    Stap 3

    U deelt uw gegevens betreffende de jonge dieren met ons. (Gevaccineerd, gechipt, paspoortnummer). Ook deelt u met ons het bewijs dat uw dieren zijn aangemeld bij een databank. U brengt uw jonge dieren in op de fokkerspagina.
    Na controle van alle gegevens geven wij uw dieren akkoord en worden ze zichtbaar op de pagina. Ook ontvangt u van ons het FairBreed (afstammings) certificaat. In pdf formaat en per post. Per post ontvangt u naast het (afstammings)certificaat ook een FairBreed penning.



De importdieren
  • Chippen en vaccineren

    Stap 1

    U importeert enkel dieren die in het land van afkomst zijn voorzien van een chip door een bevoegd chipper. Het dier is in het bezit van een correct paspoort. Ook heeft het alle benodigde vaccinaties gehad. Dit bekent ook de rabiës vaccinatie. Het dier is dus 15 weken oud alvorens het in ons land aankomt.

  • Aanmelden databank

    Stap 2

    U meldt het import dier aan bij een databank.

  • Dierenarts

    Stap 3

    U biedt het dier aan voor een gezondheidsonderzoek bij uw dierenarts.

  • Aanmelden voor FairBreed import certificaat

    Stap 4

    U deelt de gegevens betreffende het import dieren met ons. (Gevaccineerd, gechipt, paspoortnummer). Ook deelt u met ons het bewijs dat het dier is aangemeld bij een databank. U brengt uw import dieren in op de houderspagina.
    Na controle van alle gegevens geven wij uw dieren akkoord en worden ze zichtbaar op de importdieren pagina. Ook ontvangt u van ons het FairBreed import certificaat. In pdf formaat en per post.

    *****

 

 

 

Contact gegevens

 

Stichting FairBreeding
Maarheeze

 

Mail: contact@fairbreed.nl

Bel: 0495-234000

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2020 Stichting FairBreeding   info@fairbreed.nl